
Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC)
Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC) este o federație patronală fără scop lucrativ, neguvernamentală și apolitică, înființată în anul 2007.
FPSC are ca scop asigurarea reprezentării unitare a societăților din construcții și sectoarele adiacente susținerea și apărarea intereselor economice, juridice și sociale ale membrilor săi în relație cu terți, îmbunătățirea cadrului legislativ aplicabil, realizarea de schimburi de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații patronale și profesionale naționale și internaționale, promovarea concurenței loiale, a imaginii constructorilor și rolului lor în societate.
FPSC este cea mai importantă organizație patronală din domeniul construcțiilor și a sectoarelor adiacente, fiind singura reprezentativă în următoarele sectoare:
• “construcții civile și industriale”;
• “industria sticlei și a ceramicii fine. Industria materialelor de construcții – fabricarea altor produse din minerale nemetalice”;
• “fabricarea tâmplăriei termoizolante”.

Federația Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR)
Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) este o federație patronală fără scop lucrativ, neguvernamentală și apolitică, înființată în anul 1992. În cadrul FPTR activează 14 membri colectivi – organizații patronale și zonale din sector și 14 membri colectivi asociați.
FPTR are ca scop promovarea unei imagini favorabile a turismului românesc la nivel național și international prin reprezentarea, susținerea și apărarea intereselor membrilor, mici și mari întreprinzători din turism și prin dezvoltarea de strategii pentru atragere de noi turiști pe teritoriul României.
FPTR este singura federație patronală reprezentativă la nivel de sector “Turism, hoteluri și restaurante”, având în componență angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forța de muncă angajată în turism.

CCorpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR)
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) este organismul profesional care gestionează profesia contabilă din România. Cu o istorie de peste 95 de ani, Corpul datează încă din anul 1921, când prin Decret Regal a fost înființat sub numele Corpul Contabililor Autorizați și Experților Contabili.
CECCAR are acoperire națională, toate cele 42 de filiale având sedii de desfășurare a activității în reședințele de județ și salariați care asigură logistica la nivel național, fiind printre cele mai mari organisme profesionale din regiunea de sud-est a Europei, cu peste 40.000 de membri.

Federația Patronală Surse Noi de Energie Regenerabilă din România (FP-SNERR)
Federația Patronală “Surse Noi de Energie Regenerabile din România” a fost înființată în anul 2016 având un număr de 150 de membrii si circa 6000 de angajati, cu o putere instalata de 3500 MWh.
Reprezentăm interesele membrilor noștri și ai sectorului energii noi și regenerabile din România și suntem o voce puternică, patronal-profesionistă și respectată în dialogul social tipărit din România, determinând modificări legislative cu impact major pentru economia și oamenii de afaceri din sectorul energie al României.
Suntem “Vocea Antreprenorilor și Investitorilor pentru o energie curată în România”.

Federaţia Patronală a Industriaşilor şi Antreprenorilor din România (FPIAR)
Federaţia Patronală a Industriaşilor şi Antreprenorilor din România (FPIAR) este o organizaţie federativă independentă, constituită prin colaborarea dintre Patronatul Confindustria România şi Patronatul ConfHospitality. Federaţia reuneşte patronate şi asociaţii reprezentative pentru investiţiile italiene din România, având ca obiectiv principal sprijinirea mediului de afaceri în contextul noii legislaţii privind structurile patronale.
FPIAR îşi propune să reprezinte şi să protejeze interesele membrilor săi în relaţia cu decidenţii români şi italieni, într-un context economic aflat în continuă transformare.

Federaţia Naţională a Producatorilor din Agricultura, Industrie și Servicii Conexe din România (PRO AGRO)
Reunește organizații de producători, procesatori și antreprenori din agricultură, industrie alimentară și domenii conexe, promovând interesele acestora în dialogul cu autoritățile și partenerii sociali. PRO AGRO contribuie activ la elaborarea politicilor publice și susține dezvoltarea durabilă a sectorului agroalimentar românesc.